El paradís d'Ava: relats d'amor al Petit

La història: l’amor com a eix central

Expliquen a Tossa de Mar que mentre Ava Gardner participava el maig de 1950 en el rodatge de Pandora i l’holandés errant, el film d’Albert Lewin que va suposar l’inici del turisme internacional a la Costa Brava, el cantant i actor Frank Sinatra, que llavors vivia amb l’actriu una relació extramatri- monial, es va presentar a Tossa amb sis caixes de Coca Cola, un arsenal de xiclets i un collaret d’esmeraldes valorat en 10.000 dòlars per a l’actriu. El motiu d’aquell viatge llampec eren els xafardejos que li arriba- ven de l’altre costat de l’Atlàntic d’un suposat affaire entre Gardner i el torero, poeta i actor Mario Cabré, company d’elenc a Pandora.

La banda sonora

“Ava Gardner ha plorat per un torero” o “Les poesies que Mario Cabré dedica a Ava Gardner” van ser alguns dels titulars que es podien llegir a la revista Fotogramas del 28 de abril i declaracions de Cabré como “jo em casaria amb Ava ‘a l’espanyola’, com Déu mana”, van arribar fins a les redaccions de Nova York i Los Angeles. Sinatra desmentiria després del seu viatge a la premsa “cap pugna amorosa” i de Cabré va dir “no el vaig conèixer personalment ni tampoc vaig fugir d’ell”. Un affaire que en vida mai van confirmar ni tampoc desmentir els seus protagonistes, que despis- taven a la premsa amb les seves declaracions ambigües. Però al llibre de les seves memòries, publicat l’any de la seva mort, l’actriu va reconèixer que l’idil·li que va mantenir amb el torero es va reduir a una nit.

Amb aquesta història, la primera nit del Petit Paradís s’inaugurarà amb l’homenatge a l’actriu Ava Gardner per a commemorar el centenari del seu naixement. Aquest espectacle, produït pel propi festival, tindrà la presència de la cantant mallorquina Júlia Colom i la pianista Laura Andrés, amb les peces cinematogràfiques creades per l’artista visual Júlia Termes i les projeccions de David Lago.

Scroll to Top